Bouwen van een nieuw woonzorgcentrum WZC De Wijtshage te Rumst | Vanderstraeten
nl
nl

Bouwen van een nieuw woonzorgcentrum WZC De Wijtshage te Rumst

Werf

Bouwen van een nieuw woonzorgcentrum WZC De Wijtshage te Rumst

Nieuwbouw
Utiliteitsbouw
Privé
Oplevering: 
2019
Project budget: 
€6 150 000
Bouwheer: 
WZC Wijtshage
Architect: 
A4 Architectengroep
Studiebureau technieken: 
A4 Architectengroep
Studiebureau Stabiliteit : 
A4 Architectengroep
's Herenbaan
170
2840
Rumst
's Herenbaan 170
2840 Rumst

Op de site staat op dit moment een RVT dat niet meer aan de normeringen voldoet, waardoor er een structurele onderbezetting ontstaan is. De bedoeling is om op hetzelfde terrein, in 2 fases, een vervangingsnieuwbouw voor 124 kamers en 7 zorgwoningen met alle nodige gemeenschappelijke lokalen op te trekken. Tijdens de eerste fase moet het bestaande rusthuis, dat deels wordt afgebroken, volledig blijven functioneren.

Het totaalontwerp plooit zich naar de strikte grenzen van het terrein, en maakt optimaal gebruik van de troeven. Zichten op groen weefsel op en rond het terrein, door het creëren van grote binnentuinen en door het aansluiten bij het bestaande groene binnengebied, zorgen dat de campus het groene karakter van de streek behoudt. Door te bouwen op dezelfde plaats als het bestaande rusthuis, wordt het terrein niet overbelast. Het nieuwe woonzorgcentrum sluit fysiek aan bij de pasgebouwde assistentiewoningen, waardoor de geleverde diensten ook voor deze woningen ter beschikking staan.

Het ontwerp vertrekt vanuit het idee dat de leefgroepen op die manier gestructureerd worden dat door de juiste lichtinval, het correcte ruimtegebruik en -gevoel de thuissituatie zoveel mogelijk nagebootst wordt. Korte gangen die uitgeven op ruime leefruimtes en vlot toegankelijke buitenruimtes dragen hiertoe bij. 

Alle kamers in het woonzorgcentrum hebben, op vraag van de bouwheer, dezelfde oppervlakte en layout. De keuze voor ruime kamers van 27m², kunnen op een flexibele manier ingericht worden al naargelang de noden van de bewoner. Ook in het privégedeelte van het woonzorgcentrum wordt geopteerd voor integrale toegankelijkheid, zowel in de kamer als in het privé sanitair.

 

Contacteer vrijblijvend onze: