Gemeenschapscentrum te Keerbergen | Vanderstraeten
nl
nl

Gemeenschapscentrum te Keerbergen

Realisatie

Gemeenschapscentrum te Keerbergen

Renovatie
Renovatie
Openbaar
Oplevering: 
2014
Project budget: 
€6 000 000
Bouwheer: 
Autonoom Gemeentebedrijf Keerbergen
Architect: 
Architectenbureau G.V.E.
Studiebureau Stabiliteit : 
Aska Engineering
Oudstrijderslaan
17
3140
Keerbergen
Oudstrijderslaan 17
3140 Keerbergen

Vanderstraeten stond voor deze opdracht in voor de restauratie van het voormalig gemeentehuis en uitbreiding tot een gemeenschapscentrum:

  • Restauratie “ oud gemeentehuis” (onder toezicht van Erfgoed)
  • Uitbreidingsnieuwbouw:
  1. Speciale funderingstechnieken: grondverdringende palen
  2. Ruwbouwwerken: structuur in gewapend beton
  3. Dak- en gevelwerken:
  • Gevelbekleding in natuursteen, Aluminium buitenschrijnwerk
  • EPDM-dakbedekking
  1. Volledige afwerking & inrichting
  2. Speciale technieken
  • Omgevingsaanleg: verhardingen en beplantingen

de Architect:

“Het gemeenschapscentrum werd een combinatie van twee werelden: het oude gemeentehuis van Keerbergen uit de 19e eeuw en de transparante nieuwbouw die er werd tegen gebouwd. Een groot glazen atrium versterkt het gevoel van verbinding tussen beide delen.

Het geheel biedt plaats aan verscheidene functies, van concertzaal tot uitgebreide bibliotheek. De podiumzaal is de grootste ruimte die plaats biedt aan een publiek van 600 personen. Een mobiele tribune zorgt voor een flexibel gebruik van de zaal, afhankelijk van de voorstelling die er plaatsvindt en de grootte van het publiek. Flexibiliteit is een must. Dit weerspiegelt zich ook in de polyvalente zaal die kan opgesplitst worden in 3 delen en elk afzonderlijk toegankelijk is. Het gerestaureerde gemeentehuis vormt het kader voor leslokalen, kantoren en vergaderzalen. In het nieuwe volume bepaalt de bibliotheek de vormentaal, met voldoende licht en ruimte en een mooi uitzicht over de omgeving. Kortom, een geslaagde renovatie met het oog op dorpskernvernieuwing en de levenssfeer van de inwoners.”

Namens de Gemeente, Liliane Goyvaerts, (CD&V) (Bron Het laatste nieuws)

Een succesverhaal: GC Den Bussel!. Het oude gemeentehuis stond al sinds 1998 leeg. Tot enkele personen er hun schouders hebben onder gezet: Hemel en aarde werden verzet om het in augustus 2014 te openen. Vele mensen zeiden toen: "Dat gebouw is veel te groot. Je gaat erin verloren lopen." Maar al na vier jaar draait het op volle toeren. De voorstellingen zijn vaak uitverkocht, de zalen worden regelmatig verhuurd en er is praktisch elke dag wel iets te doen. Hoe verklaar je dat succes? Het succes toont in de eerste plaats aan dat Keerbergen zo'n centrum nodig had. Een tweede reden is dat men zich blijft inzetten. Als ploeg. Om de veertien dagen speciale activiteiten voor de senioren ('Busselen na de noen'), danscafés brengen veel volk op de been zowel jong als oud. Ook de bibliotheek werd in het gemeenschapscentrum ondergebracht, op één verdieping. Veel aangenamer dan vroeger. Er komt dus meer volk. Dat brengt tegelijk ook meer leven in GC Den Bussel.

Contacteer vrijblijvend onze: