Heusden-Zolder

De Verdieping school

TYPE PROJECT: School 
JAAR OPLEVERING: 2014

TYPE CONTRACTVORM: Openbaar project 

OPDRACHTGEVER: Gemeente Heusden-Zolder
ARCHITECT: TV AAQ (ARAT Architectengroep – AXIS – Q-Bus architecten)

Restauratie en renovatie van het ophaalmachinegebouw op het voormalig mijnterrein & nieuwbouw van een school voor volwassenenonderwijs.

51.0387259, 5.3287157

Marktplein
3550 Heusden-Zolder

De nieuwbouw, die voldoet aan de passiefhuis-standaard, bestaat uit een betonnen constructie is, met kolommen en vloerplaten, slechts hier en daar aangevuld door de noodzakelijke betonnen wanden. Het overgrote deel wordt ingevuld met niet-dragende lichte scheidingswanden, die zonder ingrijpende constructieve ingrepen, ooit nog kunnen aangepast worden en naargelang behoeftes wijzigen.

De vloerplaten van de nieuwbouw werden uitgerust met BKA (Betonkernactivering) om optimaal de thermische inertie van de betonnen constructie te benutten.

De gevels worden bekleed met staalplaten op een binnenspouwblad uit houtskelet van 300 mm dikte, gevuld met thermische isolatie. Dezelfde hoge eisen worden gesteld aan de buitenramen en de beglazing én aan de dakisolatie.

Een intelligente sturing van verlichting, het gebruik van spaarlampen en energiezuinige verlichtingstoestellen, en domotica zullen het energieverbruik beperken door intelligent sturen van ventilatie, verwarming en andere energieverbruikers.

Logo Let's Build Together

 

 

Vanderstraeten biedt totaaloplossingen voor bouwprojecten. Wij staan in voor het mee ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden van gebouwen voor de publieke en private sector.  Samenwerking met alle betrokken partners staat hierbij centraal.  Hierbij investeren we in onze mensen, innovatie en kennis, waardoor we steeds kwaliteit voorop kunnen stellen.