Borgloon

Intergenerationeel woonproject Graethempoort

NIEUWBOUW | 2018
Privé project | BUDGET: €6 450 000

BOUWHEER: Gands Project Development NV
ARCHITECT: Tom Thys architecten
STUDIEBUREAU TECHNIEKEN: Gebotec
STUDIEBUREAU STABILITEIT: Ingenieurs- en tekenbureau Concreet

Graethem is een intergenerationeel woonproject dat mikt op twee uiteenlopende woonsferen.

50.8035202, 5.3387866

Hoek Graethempoort en Kogelstraat
3840 Borgloon

In de hoger gelegen zone wordt de bestaande boerenburgerwoning vervolledigd met een L-vormig gebouw.  Hier bouwen we 23 erkende assistentiewoningen (Proxliving).

In de lager gelegen boomgaard vormen de drie parkvilla's een tweede collectieve wooncluster.  In elk van de parkvilla's worden per verdieping twee tot drie appartementen ondergebracht, steeds met ruime inpandige terrassen.  Op de bovenste verdieping voorzien we een ruime penthouse.

Het project combineert het sterk landelijke karakter van de streek met het comfort van het moderne wonen.

Graethem, een fijne woonplek in een boeiende, groene buurt!

DE ARCHITECTEN

Studio Thys Vermeulen is een samenwerking tussen Tom Thys Architecten en Studio Jan Vermeulen. Door het samenbrengen van beide bureaus in één ontwerpteam kunnen zij een unieke expertise voorleggen.  De internationale expertise van Studio Jan Vermeulen vult de jarenlange ervaring aan die Tom Thys Architecten heeft opgebouwd in Vlaanderen.

Logo Let's Build Together

 

 

Vanderstraeten biedt totaaloplossingen voor bouwprojecten. Wij staan in voor het mee ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden van gebouwen voor de publieke en private sector.  Samenwerking met alle betrokken partners staat hierbij centraal.  Hierbij investeren we in onze mensen, innovatie en kennis, waardoor we steeds kwaliteit voorop kunnen stellen.