Aftermovie Hasp'O

03-09-2021

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts bevestigde de eerste pijler van de nieuwe Hasp-O campus in Sint-Truiden. We zijn als aannemer enorm trots om dit grootschalig project te realiseren in minder dan 2 jaar tijd. De oplevering is voorzien in september 2023.

Achter het station in Sint-Truiden is de bouw in volle gang. Het is tevens de laatste bouwwerf in het kader van het bouwprogramma 'Scholen van Morgen'.  Sinds 2006 zijn er al 182 projecten gebouwd, goed voor 250 scholen over heel Vlaanderen. 

Enkele cijfers op een rijtje:

De nieuwbouw schoolcampus bestaat uit  klaslokalen, werkplaatsen, een sporthal, een refter en bestuurskamers. In totaal goed voor een investering van 38 miljoen. "Het wordt een moderne grote campus", zegt Philippe Monserez van AG Real Estate, dat samen met aannemers Houben en VDS Vanderstraeten de nieuwe campus bouwt. 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft in Sint-Truiden de eerste pilaar van de gloednieuwe campus van Hasp-O Centrum op zijn plaats bevestigd. 

Een oppervlakte van 18.000 vierkante meter is enorm. Binnen het programma ‘Scholen van morgen’ is dit toch wel in de top 5 terug te vinden. Een campus die zal baden in het groen en waar alle mobiliteit zeer schitterend opgelost is. En dit voor zowel de leerkrachten, kinderen als de omgeving. The place to be. Veel scholen in de omgeving zullen jaloers zijn.

Met grote fierheid kijken we terug op de verschillende DBFM-projecten voor 'Scholen van Morgen' waarbij partnerschap centraal staat. Daarom sloten we de dag af met een gezellig hapje en drankje.

Logo Let's Build Together

 

 

Vanderstraeten biedt totaaloplossingen voor bouwprojecten. Wij staan in voor het mee ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden van gebouwen voor de publieke en private sector.  Samenwerking met alle betrokken partners staat hierbij centraal.  Hierbij investeren we in onze mensen, innovatie en kennis, waardoor we steeds kwaliteit voorop kunnen stellen.