Charter voor Techniekpromotie

14-07-2020

Dit jaar nam Vanderstraeten deel aan het 'Charter voor Techniekpromotie'. Hierbij engageren wij ons als bedrijf om techniek en STEM opleidingen actief te promoten bij kinderen, ouders en scholen. Met als doel de instroom in de technische opleidingen te verhogen en het tekort aan technisch geschoold personeel aan te pakken. Door techniekpromotie krijgen kinderen de kans om hun technische talenten te ontdekken en te ontplooien. Bovendien maken kinderen, ouders en leerkrachten kennis met een brede waaier aan beroepen en toekomstperspectieven die door een technische opleiding mogelijk worden. Het actieplan bevat de organisatie van de FIRST LEGO League in Limburg en andere sensibiliseringinstrumenten zoals bedrijfsbezoeken, uiteenzettingen op scholen en profilering van rolmodellen. 
 
Zo konden dit schooljaar meer dan 1400 leerlingen uit 40 Limburgse scholen gratis deelnemen aan de FIRST LEGO League, dankzij onze steun en tal van andere bedrijven. Al die 1400 meisjes en jongens gingen in de klas aan de slag om een interactieve robot te bouwen en te programmeren.  Daarnaast zochten ze ook naar een innovatieve oplossing voor een probleem in hun omgeving.

En de resultaten mogen gezien worden! Tijdens deze editie op Corda Campus kon één van onze Limburgse teams doorstoten naar de Benelux finale in Breda, waar ze de eerste plek konden veroveren en zich zo rechtstreeks wisten te plaatsen voor het wereldkampioenschap in Detroit.  Dit had een Belgisch team nog niet eerder gedaan!
 

Logo Let's Build Together

 

 

Vanderstraeten biedt totaaloplossingen voor bouwprojecten. Wij staan in voor het mee ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden van gebouwen voor de publieke en private sector.  Samenwerking met alle betrokken partners staat hierbij centraal.  Hierbij investeren we in onze mensen, innovatie en kennis, waardoor we steeds kwaliteit voorop kunnen stellen.