Nieuwe structuur bij algemeen bouwbedrijf VDS

11-03-2020

Michel Vanderstraeten neemt leiding VDS Group

De algemene bouwbedrijven Vanderstraeten NV, Execon NV en Peremans NV gaan intensief samenwerken binnen een nieuwe groepsstructuur die VDS Group zal heten. Dit om de sterke groei die de bedrijven recent kenden te consolideren en zo hun positie in een snel evoluerende bouwsector verder te verstevigen. Huidig gedelegeerd bestuurder van Vanderstraeten NV, Michel Vanderstraeten, zal de leiding van de nieuwe groep op zich nemen. Karel Luyckx maakt de overstap van sectorgenoot Houben en zal de dagelijkse leiding van Vanderstraeten NV overnemen als gedelegeerd bestuurder.
 

Schaalvoordelen creëren en innovatie stimuleren

De 3 bouwbedrijven Vanderstraeten NV, Execon NV en Peremans NV werkten op bepaalde domeinen, zoals logistiek, al intensief samen. Deze samenwerking wordt nu uitgebreid en gestructureerd binnen de nieuwe groepsstructuur VDS Group. De 3 bedrijven zullen wel hun eigen specialisatie en klanten blijven behouden. Ook het management van elk bedrijf blijft autonoom werken.

“De doelstelling van de nieuwe groepsstructuur is om enerzijds onze positie te verstevigen en anderzijds te onderzoeken op welke domeinen we schaalvoordelen kunnen creëren. Ik denk dan ondermeer aan gedeelde diensten zoals IT en HR”, zegt Michel Vanderstraeten, huidig gedelegeerd bestuurder van Vanderstraeten NV.
“Daarnaast is de bouwsector snel aan het evolueren. Innovaties zoals BIM en circulair bouwen vereisen heel wat investeringen. Ook die investeringen willen we gaan bekijken op groepsniveau”, vervolgt Michel Vanderstraeten.

Karel Luyckx nieuwe CEO van Vanderstraeten NV

Het dagelijks bestuur bij Vanderstraeten NV zal worden overgenomen door Karel Luyckx, die de overstap maakt van sectorgenoot Houben. Hij treedt aan als gedelegeerd bestuurder. “Door de vele succesvolle samenwerkingen tussen Houben en Vanderstraeten NV ken ik het bedrijf en de mensen al goed. Ik wil graag mijn ervaring inzetten om het bedrijf te laten groeien op alle vlakken. Klanten en medewerkers staan daarin centraal. ” zegt Karel Luyckx. Daarnaast is uit onze gesprekken met elkaar duidelijk gebleken dat Michel en ik dezelfde visie hebben op waar onze sector naartoe gaat. Ik kijk er dan ook naar uit om deze uitdaging aan te gaan”, besluit Karel Luyckx.

Perscontact:

Vanderstraeten NV • Mevr. Petra Simons    
petra.simons@vanderstraeten.be
GSM 0495/21 11 95
 

Logo Let's Build Together

 

 

Vanderstraeten biedt totaaloplossingen voor bouwprojecten. Wij staan in voor het mee ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden van gebouwen voor de publieke en private sector.  Samenwerking met alle betrokken partners staat hierbij centraal.  Hierbij investeren we in onze mensen, innovatie en kennis, waardoor we steeds kwaliteit voorop kunnen stellen.