Antwerpen

Centre of Excellence

TYPE PROJECT: Trainingscentrum 
JAAR OPLEVERING: 2021

TYPE CONTRACTVORM: Privé project

OPDRACHTGEVER: Vlaamse Hockeyliga
ARCHITECT: POLO Architects

51.1885517, 4.3978479

Wilrijkse Plein
2000 Antwerpen

Met de oplevering van een topsportschool op het Wilrijkse Plein krijgen de Red Lions en Red Panthers waar ze recht op hebben; een high performance trainingscentrum maar bovenal een thuis. Door de succesvolle passages van onze nationale hockeyploegen op internationale wedstrijden is het Belgische hockey in een stroomversnelling geraakt. De nood aan kwalitatieve infrastructuur is vandaag groter dan ooit tevoren.

Het ontwerp refereert aan een sport vol traditie en samenhorigheid. Het is een plek die topsport (uit)ademt, een plek die de ambities van het team vormgeeft maar tegelijkertijd een geborgen thuis voor hockeyspelers. Het concept presenteert zich als een houten paviljoen. Zonder zich op te dringen nestelt het project zich in zijn omgeving. De nieuwbouw is eenvoudig en helder opgevat als een balkvormig volume met aansluitende zuidgeoriënteerde omheinde tuin. Het schijnbaar ingetogen paviljoen flirt met de relatie open - gesloten.

Logo Let's Build Together

 

 

Vanderstraeten biedt totaaloplossingen voor bouwprojecten. Wij staan in voor het mee ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden van gebouwen voor de publieke en private sector.  Samenwerking met alle betrokken partners staat hierbij centraal.  Hierbij investeren we in onze mensen, innovatie en kennis, waardoor we steeds kwaliteit voorop kunnen stellen.