Putte

Residentie De Mouterij

TYPE PROJECT: appartementen en assistentiewoningen
JAAR OPLEVERING: 2020

TYPE CONTRACTVORM: Privé project 

OPDRACHTGEVER: Gands
ARCHITECT: Crepain Binst Architecture

"De Mouterij" is een herontwikkeling van de oude bedrijfsterreinen van Mouterij 'De Preter' van weleer op de Mechelbaan in Putte.

51.052391, 4.6245083

Mechelbaan 571-573
2580 Putte

Het oorspronkelijke hoofdvolume van de mouterij wordt behouden en verbouwd (14 erkende assistentiewoningen), waarbij het oorspronkelijke karakter van het gebouw weer in ere wordt hersteld. Buiten de oude mouterij zijn er op het terrein nog 5 bouwvolumes ingeplant: één volume langs de Mechelbaan (24 appartementen) en vier vrijstaande urban villa's rondom een groen en autovrij binnengebied (24 erkende assistentiewoningen + 20 luxe appartementen).

De vier solitaire parkvolumes staan luchtig geschikt op het terrein rondom een centrale vertoevingsplek. Strakke en golvende paden ontsluiten de vele hoekappartementen met grote leefterrassen en grote beglaasde raamvlakken. De keuze voor lichte tinten ondersteunt een architectuur die zich helder, strak en klassevol wil integreren als actueel antwoord op de behoefte aan kwaliteit, duurzaam en eigentijdse huisvesting.

Evenwijdig met de steenweg voorziet dit woonproject een uitbreiding van de Mouterij in een eigen actuele architectuur met frisse accenten en een warme uitstraling. Beide gebouwen presenteren zich als een opwaardering van de buurt en tonen zich als een lantaarn van een achtergelegen semi-publiek park met de landschappelijke ingrediënten van kwalitatief dorpswonen. Residentie Okan zal 24 appartementen omvatten. De residenties Meranti (10 luxe flats) en Mahonie (10 luxe flats) vormen architecturaal één geheel, in eerste instantie met elkaar, maar ook met de overige gebouwen van de ontwikkeling door toepassing van hetzelfde kleuren- en materialenpallet. Tussen de woonvolumes en de naburige percelen worden groene buffers gecreëerd door het aanplanten van nieuwe streekeigen bomen en groen. Beide gebouwen bestaan uit 2 bouwlagen met 15m bouwdiepte en een teruggetrokken 3de bouwlaag. 

Logo Let's Build Together

 

 

Vanderstraeten biedt totaaloplossingen voor bouwprojecten. Wij staan in voor het mee ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden van gebouwen voor de publieke en private sector.  Samenwerking met alle betrokken partners staat hierbij centraal.  Hierbij investeren we in onze mensen, innovatie en kennis, waardoor we steeds kwaliteit voorop kunnen stellen.