Leuven

Lolanden appartementen en buurtcentrum

TYPE PROJECT: Appartementen en een buurtcentrum
JAAR OPLEVERING: 2017

TYPE CONTRACTVORM: Openbaar project 

OPDRACHTGEVER: Dijledal
ARCHITECT: Landarchitecten

Bouwen van 2 appartementsgebouwen op een ondergrondse parking, met 122 appartementen en buurtcentrum in opdracht van de Sociale Huisvestingsmaatschappij Dijledal.

50.8809674, 4.7294188

Lolanden 14
3010 Kessel-Lo

De werken omvatten onder andere:

  • Grondwerken

  • Ruwbouw

  • Gevelsluiting (hout en sierpleister)

  • Volledige afwerking incl keukens en vast meubilair

  • Technieken (CV, ventilatie, elektriciteit, sanitair, rwa en liften)

  • Riolering

Beschrijving van het project:

Begin 2008 organiseerde de cvba Dijledal een wedstrijd met het oog op de renovatie van twee woonblokken, Lolanden 14, 16, 18 en 20 in Kessel-Lo (Leuven), op de plaats genaamd Lolanden. De bestaande woonblokken werden afgebroken (niet in de aanneming van Vanderstraeten) om plaats te maken voor nieuwbouw.

Het betreft 2 bouwblokken op 1 doorlopende ondergrondse parkeergarage. Het gelijkvloers van blok 1 biedt ruimte aan een buurtcentrum met een sociaal restaurant, kinderopvang en een aantal andere sociale voorzieningen. De inplanting en de uitwerking van de gebouwen gebeurde volledig in de geest van de stedenbouwkundige studie en het GG-RUP en streven naar een kwalitatieve en duurzame woonomgeving.

Logo Let's Build Together

 

 

Vanderstraeten biedt totaaloplossingen voor bouwprojecten. Wij staan in voor het mee ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden van gebouwen voor de publieke en private sector.  Samenwerking met alle betrokken partners staat hierbij centraal.  Hierbij investeren we in onze mensen, innovatie en kennis, waardoor we steeds kwaliteit voorop kunnen stellen.